Dietetyczka kliniczna i położna, absolwentka studiów I i II stopnia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, wykładowczyni akademicka. Wiedzę stale uzupełnia dodatkowymi kursami i szkoleniami w zakresie żywienia kobiet w ciąży i podczas karmienia piersią, dietoterapii zaburzeń miesiączkowania, niepłodności, insulinooporności (specjalistka SOIT – School of Insulinresistance Therapy), cukrzycy, niedoczynności tarczycy oraz chorób układu krążenia.
W pracy z pacjentem skupia się na edukacji i modyfikacji nawyków żywieniowych tak by zdrowe żywienie stało się trwałym elementem życia i jednocześnie nie oznaczało rezygnacji z przyjemności jedzenia. Wspiera żywieniowo pary starające się o dziecko, kobiety w ciąży powikłanej m.in. cukrzycą. Pomaga mamom karmiącym zarówno zgubić nadmierne kilogramy, jak i zbilansować dietę w przypadku alergii u dziecka karmionego ich mlekiem. Miłośniczka dobrego jedzenia. Nadmiar kalorii spala z przyjemnością na kortach tenisowych.